Over

Scrapmetalrally = uniek, uitdagend en gezellig

Waar de welbekende Carbagerun uit z’n voegen groeit, biedt Scrapmetalrally een nieuw en intiem concept. Niks geen enorme groepen, onpersoonlijkheid en grote competitiviteit. Maar gewoon een paar dagen, met een leuke groep mensen, toeren richting eindbestemming. Dit is hoe wij het willen en we weten dat we niet de enigen zijn.

Geboren uit een passie voor ‘barrelrally’: Scrapmetalrally
Een route rijden met diverse auto’s die nog geen € 1500,- waard zijn. Echte barrels. Allemaal auto´s die 20 jaar of ouder zijn. Dit is toch prachtig? Wij, Joost en Marcel van Scrapmetalrally hebben aan den lijve mogen ondervinden dat een barrelrally ook saai kan zijn. Wat een domper! “Dit kunnen wij beter”, werd ons motto. Een gedachte waar we aardig gelijk in blijken te krijgen.

Waarom is de Scrapmetalrally uniek?
Het gaat om de route i.p.v. om de eindbestemming. Wij staren ons niet blind op het adres in de TomTom, het gaat juist om de weg die we ernaartoe afleggen. Het vermijden van de snelweg maakt de rit zoveel leuker. Plus het regelmatig stoppen, het uitwisselen van verhalen en ervaringen en de redelijk kleine groep van mensen maakt de tour helemaal compleet.
Scrapmetalrally is het perfecte alternatief voor de Carbagerun en de Barrelchallenge.

DE BASIS
Aan de Scrapmetalrally doen maximaal 80 voertuigen mee. De voertuigen hebben een maximale waarde van € 1500,- en zijn minimaal 20 jaar oud. Kosten van deelname zijn € 350,- (incl. btw) per deelnemend voertuig. Uitgaande van 2 personen. Extra passagiers betalen € 75,- p.p. Overnachtingen dienen de deelnemers zelf te regelen. De organisatie zal aangeven vanaf welke plaats de volgende dag gestart gaat worden.

De mooiste gebieden van Europa
Tijdens de route worden snelwegen zoveel mogelijk vermeden. Het navigeren gaat o.a. aan de hand van een routeboek of per navigatie (TomTom of Garmin). Zo rijden de deelnemers door de mooiste gebieden van Europa. Elk deelnemend voertuig ontvangt een startnummer voor op het voertuig, een routeboek, een stickerpakket, per passagier een rallybord, T-shirt's, gadgets en een bestand met waypoints ter navigatie.

Na de rally wordt er een originaliteitsprijs uitgereikt. Men mag stemmen op het meest originele voertuig dat meedoet aan de rally.