Terugblik Scrapmetalrally 2023 `Un tour de France`

Na een succesvolle editie van de Scrapmetalrally blikken wij nog eenmaal terug. Veel verhalen, mooie herinneringen en foto´s, teveel om kort samen te vatten.

21 juni, de start van de 2023 editie van de Scrapmetalrally. Elk jaar een ander thema, dit keer is het thema `Un tour de France`.

Hank — Sancerre
Heel toepasselijk is de start bij Wegrestaurant Napoleon in Hank. Na het overhandigen van de t-shirts, stickers, routeboek etc. en is er de briefing onder het genot van een appeltaartje. Daarna zijn alle equipes klaar voor de start.

Met kleine tussenpozen gaat iedereen op weg voor een onvergetelijke reis. In Belgie rijden wij gelijk de file in en snel daarna zoeken wij de eerste kleine weggetjes op. Een mooie kasseienweg controleert of alles vast genoeg zit aan de barrels. Daarna gaat de route richting Frankrijk. Via het Circuit de Gueux komen wij in de Champagnestreek. De route loopt via de Avenue de Champagne en vervolgens door de champagnevelden. In de Champagne worden wij warm verwelkomt en krijgen wij een Une petite goute de Champagne.

Wij eindigen de dag in Sancerre met uitzicht over de wijnvelden. In de plaatselijke kroeg/discotheek is het Fête de la Musique aan de gang.

Sancerre — Valence
Dag 2 gaat via de Nationale N7. Prachtig om te zien hoe deze route nieuw leven wordt ingeblazen. De route voert ons dwars door franse plaatsjes met mooie geschilderde reclames. Het einde van de dag is nabij Valence. Een restaurant met wederom een mooi uitzicht.

Valence — Orange
Dag 3 pakken wij toch even een klein stukje Route péage daarna volgen snel de binnenwegen. Midden door een klein pittoresk Frans plaatsje waar de meesten een petit café pakken. Daarna volgt een bochtige route door en langs de wijnvelden, waarna wij via Vaison la Romaine over de Mont Ventoux gaan. Vervolgens de nodige mooie plaatsen waaronder Gordes, Fontaines-la-Vaucluse enz. De dag eindigt in Orange op de Colline. Een berg midden in Orange waarop een openlucht restaurant staat. In het bos is er een eigthies disco 😉.

Orange — Castellane
Dag 4 de volgende ochtend rijden wij richting de Pont d’Avignon en door de wijnstreek Chateauneuf du Pape. De bochtjes volgen elkaar op richting St. Remy de Provence. Al snel gaan wij door de lavendelvelden richting de Gorges de Verdon.  In Castellane worden de prijzen uitgereikt en de laatste ervaringen uitgewisseld. Het eten is uitstekend en het bier smaakt naar meer. Iedereen heeft zin in de volgende editie.De volgende dag gaan wij op weg naar huis via de machtig mooie Route Napoleon!